Thursday, July 28, 2011

Masa untuk berkonfrantasi





Selepas selasai aksi-aksi ala sarkas tempoh hari..aku dapat rasakan Harimau Malaya semakin tajam kuku dan taringnya namun..selepas bertempur dengan Sang Singa di kandangnya..tercalit parut dan luka. Nyatanya kesan daripada Perlawanan sarkas itu tidak membawa kepada hasilnya..sungguh sadis...

Namun berbekalkan 3 cakaran..Ramai percaya Harimau Malaya mampu membinasakan keseluruhan organ-organ Sang Singa di dalam Kandang sendiri.. Lupakan seketika formasi ala Bodoh Kepal yang dicaturi sebelum ini..fokus kepada percaturan yang baru di dalam Kandang sendiri...

Ayuh perahkan keringat yang ada!!!!


Monday, June 20, 2011

Manga

Iaitu sejenis buah yang amat disukai oleh penulis yang dibiasakan disebut sebagai buah pauh. Tapi bukan itu sebenar maksud penulis, yang sebenarnya adalah merujuk kepada komik alaa orang Jepang sebut sebagai Manga. Tak kala ini penulis dengan melayan manga naruto shippuden. Yerr hanya anime jepang ni saje yang penulis layan..emmmm yang lain-lain belum lagi...Mana taknya anime ni mula dilayan oleh penulis semasa zaman blajar kat skudai tuu pun timbul nafsu untuk mengetahui selepas melihat rakan sekuliah duk sibuk download anime ni








Betulla peribahasa yang berbunyi tak kenal maka tak cinta yerr masa cuti semester mula start layan trus melekat dari asalnya hanya nak tahu siapa itu naruto episod 1 sehingga laa skarang dah beratus episod..ahahah

Saturday, June 18, 2011

Digodam vs Penggodam

Anonymous 

Kambeng Merah: Katanya dari Malaysia

Untuk kala ini heboh berceritakan berkenaan prihal kebanyakkan lama web kat Malaysia iaitu kebanyakkan laman web kera jaan telah digodam... Tapi biasanya kalau ayat klasik Godam yang digunakan oleh rakyat Kelantan akan disebut seperti ini Godey iaitu membawa maksud kena pukul, lanyak dan sebagainya. Memang sesuailaakan... Aku nak petik sedikit beberapa laman web yang kena godam.. kebanyakkan dena DDOS (Distributed Denial of Service) iaitu menyebabkan susah orang yang nak akses kelaman web/portal tersebut. Berikut adalah laman web yang kena godam yang sempat direkodkan:


List of government websites that was attacked by hacker group Anonymous with the help of local hacking group in ‘Operation Malaysia’.
Malaysia Official Government Website
June 16th: DoS / Switched off - Up at 3:49am - Down at 4:06am - Up at 7:00am - Down at 3:31pm

June 17th: Up at 7:00am
Other Malaysian wesites:
Websites:Type of attackStatus
SabahTourism.comHacked + leakedDown
Jabatan Perdana MenteriHacked / RedirectedUp
Tour Malaysia (Not Tourism Malaysia)HackedUp
Tourism MalaysiaUnaffectedUp
UiTM PenangHacked but back upDown
JBiotechHackedDown
Social Welfare Department (Ezi2Care)HackedDown
Jabatan Perpaduan Negara (Intranet)HackedUp
CIMBbizchannel (CIMB owned)HackedUp
CIDBHacked but back upDown
Land Public Transport Commision Hacked but back upUp
1MalaysiaDoS / Switched offUp
Malaysian Communications and Multimedia CommissionUnaffectedUp
ASEANConnectDoS / Switched offDown
Malaysian Meteorological ServiceDoS / Switched offDown
Ministry of EducationDoS / Switched offUp
Suruhanjaya Pilihanraya MalaysiaDoS / Switched offDown
Bomba DoS / Switched offUp
TMNet UnaffectedUp
Kementerian Kerja Raya MalaysiaDoS / Switched offUp
Parlimen MalaysiaDoS / Switched offUp
Malaysian TreasuryDoS / Switched offUp
University Kebangsaan MalaysiaDoS / Switched offUp
Jobs MalaysiaDoS / Switched offDown
Information, Communications and CultureDoS / Switched offUp
Human Resouce MinistryDoS / Switched offUp
National Sports CouncilDoS / Switched offUp
Polis Diraja Malaysia (PDRM)DoS / Switched offUp


Senarai ni aku petik dari laman sesawang YES ---> http://world.yes.my/?q=ytlc&id=511


 Yang warna merah tu aku letak sebab dia Loozerr katanya databasenya telah dipublishkan ke satu laman web yang tak dikenali.
 Manakala yang berwarna Pink tu aku buat sebab kononya depa power tak lutt kot :P


Tapi yang kelakarnya ada seorang menteri ni..tah mana dia dapat nasihat dan rujukan yang dianyatakan  dia percaya serangan penggodam ke atas laman-laman web sejak kelmarin ada kaitan dengan Himpunan Bersih 2.0 di Kuala Lumpur, Sabah dan Sarawak 9 Julai ini. Perrrhhh sempitnya kesimpulan yang dibuat. Gamaknya kat Turki dan Spain pun ada jugaklaa Himpunan Bersih ni.. Global baiiii!!


Cuba tunggu hasil siasat daripada pihak PAKAR IT kat dalam Kerajaan dulu..ada yang maklumkan depaa tu dari Luar negara dan ada dalam negara. Tapi masa pagi tu aku sempat usharr beberapa lama web kerajaan yang dikatakan kena godam ni..nak jadi halnya satu laman web tu siap maklumkan yang diorang tengah buat penyelengaraan...adakah dah kena godam atau belum.Kalo dah kena xperrlaaa kalau belum xkan terus announce under maintenance, lawanla bajet yang diluluskan sebelum ni bukan kerr berjuta-juta..xnak kalah main Jutaaa jerrr sampai nak selenggara Facebook pun makan sampai 1.8 juta...emmmm pitih-pitih supo main cetak jerr... 

Monday, June 13, 2011

Hormati Keputusan Aku

Assalamualaikum dan salam sejahtera... sebelum apa-apa hal aku kepingin sangat ucapkan tahniah kepada The Red Warriors walaupun kalah kepada The Turtles dengan jaringan tipis [1-2] namun set demo memey hebat. Seriuos doll aku kecewa nak-nak lagi masa goal penyamaan hasil jaringan sendiri dari Daudsu. Xper lagi pun bukan salah dia tertanduk masuk goal sendiri, hormati keputusan dia untuk mengeluarkan bola dengan cara tu. Aahaaa bertepatan dengan tajuk Hormati Keputusan Aku....


Sebenarnya agak lama tak berblog..yerr macam biasalaa jawapannya adalah tiada idea..betul memang tepat sekali kerna aku bukannya seorang  blogger tegar. Tapi kala ini izinkan aku nyatakan silahlah kalian blajar menghormati keputusan orang lain. Pada kala ini kepala hotak aku sakit, sakit sangat namun sakit ini bukannya bererti aku hendak menjadi gilerr tapi emmm org ckp migraine. Tahlaa sejak dua menjak tiga menjak dan eerrr stop...terlalu pikirkan benda terutama pasal masa depan. Rupa-rupanya aku terlupa pada kata-kata ini kita hanya mampu merancang Tuhan Yang Masa Esa yang menentukan segala-galanya  kalau dah Qada'a & Qa'dar xperlulaa kita mengeluh. Weiii doll aku nak nyatakan disini serius untuk buat kali ini fok mung [korang] hormatilaa keputusan aku..kali ni aku rasa aku betul. Kenapa??? Aku nak jawab soalan kenapa dengan pertanyaan juga, bleh? Ahahah... Boleh tak sesiapa saja bertanggungjawab atas tanggungjawab yang telah diberikan kepada kalian? Boleh tak korang jangan cuba nak mengelak dengan memberi alasan-alasan untuk lepaskan diri dan jadikan orang lain sebagai mangsanya??? Maka Sialla kalian kalau gagal dalam lunaskan tanggungjawab bahkan tercelalah kalian sekiranya bergembira diatas usaha kesengsaraan orang lain.


Weiii aku rasa aku teraniaya sekarang niii...apa pun tak boleh. Sampai kala ini aku tak boleh tido..internet free peneman kala ini..haa untuk hiburkan aku terjumpa video clip yang dlmnya ada pemain TRW iaitu Apek.. Hormatilaa Apek untuk jadi popular sebegini ini kerana itu adalah Haknya...

  
Alamak rupa-rupanya, untuk kali pertama aku telah terserempak dengan konsert AF9 tadi arrrr...aku gagal dalam perjanji untuk tidak ambil kisah pasal AF..dammit..ahahah. [ jadi hormatila keputusan aku untuk terserempak dengan konsert AF9 tadi]

Sunday, May 15, 2011

[Video] Red Giant vs Red Warriors :: Semi Final FA Cup 2011 ::

Selangor FA [1] vs Kelantan FA [5]
Penjaring : Ramzul-2, NorShahrul Idlan-1, Piya-1, Nurul Azwan-1 & Amri Yahya (sel)
Lokasi: Stadium Shah Alam, Selangor




video